Bij een nieuwbouwhuis heb je alle kansen. Je kunt alle kanten op die je maar wenst. Maar welke kant ga je nu op? Vaak worden mensen zoals ik ingeschakeld om een perfect tuinplan te maken. Maar soms willen mensen dit liever zelf doen. Maar waar ga je wat maken? Wacht je te lang met je tuin aanleggen dan zul je al vlot een onkruid paradijs hebben! Anderzijds ga je te enthousiast werken dan heb je een goede kans dat je uiteindelijk ontwerpfouten gaat maken.

Lees verder

Bestrating is onmisbaar in de meeste tuinen. Zeker zijn er mensen die een echte natuurlijke tuin wensen waar geen bestrating gebruikt wordt, maar de meeste mensen willen toch graag met schone droge schoenen door de tuin kunnen lopen. En dan heb je eenmaal bestrating nodig!

Toegevoegde waarde of noodzakelijk kwaad?

Voor mij persoonlijk is bestratingen puur functioneel.Het is of een route om van A naar B te komen of het is de ondergrond van je terras. Daar waar je normaal niet loopt of zit in de tuin of zit hoeft van mij dan ook zeker geen bestrating te komen!

Lees verder

Met deze titel verwacht ik jullie aandacht wel te hebben. Wat je kunt onmogelijk duurzaam werken met plastic in je tuin toch? En inderdaad is plastic een vijand van de natuur in vele soorten. Om nog maar niet te spreken van de micro plastics die overal in de natuur terecht komen. Maar toch is er echt wel iets voor te zeggen om onder bepaalde omstandigheden plastic in te zetten en deze voor je te laten werken en de aanval naar onkruid te laten maken!

Laat plastic je onkruid aanvallen

Lees verder

Aangenaam kennis te maken

Mag ik me voorstellen, Philip Apeldoorn, geboren in 1971 en woonachtig in het schitterende Beesel (L). In een ondertussen ver verleden had ik een betonfabriek, maar door diverse veranderingen kwam ik terrecht in het schitterende vak van tuinen aanleggen en ontwerpen, en ben tevens zeer actief als imker.  Tijdens mijn opleiding in het groen viel me direct op dat je een tuin ontwerpen op vele manieren aan kunt pakken. Je bent ten slotte de adviseur van de klant en het is aan de ontwerper om de klanten te sturen.

Maar niet sturen in de richting die ik als ontwerper wens, juist de klant sturen naar een richting die de klant zelf wenst. Maar vaak moet de klant eerst de mogelijkheden zien en horen om voor zichzelf duidelijk te krijgen wat deze nu eigenlijk wil.

Lees verder